PROGRAM: Feministiskt Forum 2012

LADDA NER PROGRAMMET HÄR!

LÖRDAG 3 NOVEMBER

 

Invigning!!

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 8

10:30-12:30 Sofielund, sal Emma Goldman

Vi inleder helgen med en härlig frukost till tonerna av kören Röster Utan Gränser. Malmös Feministiska Nätverk välkomnar alla till forumet och därefter får vi en introducering till feminism och intersektionalitet av Diana Mulinari, som även inleder Hallongrottans vänners konferens/temadag om intersektionalitet.

Medverkande: Malmös feministiska nätverk, Röster utan gränser, Diana Mulinari

Kropp, frihet och rättspolitiska begränsningar

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 812:15-13:45, Sofielund, Rum: Angela Davis

Äger kvinnor verkligen rätten till sina egna kroppar? Och hur samverkar juridik och samhälleliga normer för att påverka den rätten? Juristen Naiti del Sante och Sara Delshad – bloggare, aktivist och initiativtagare till Muslimska Feminister Sara Delshad diskuterar frihetsbegreppet.

Medverkande: Naiti del Sante och Sara Delshad


sQFetT!

Karavan, Bokgatan 1812:20-13:50, Karavan, Rum: Aleksandra Kollontai

sQFetT!står för svett, queer, feminism, fettaktivism och transaktivism. Kan vi kalla ”träning” något annat och varför? Hur upplever vi rum där vi svettas? Hur skulle de rummen kunna göras tryggare? I denna workshop snackar vi om och skriver ner tankar och förslag.

Sist men absolut inte minst så peppar vi loss i en svettig danceoke-kavalkad, så klä dig bekvämt!

The workshop is held in swedish. Tillgänglighet: En liten tröskel vid ingången. En liten ramp leder dig in i lokalen. OBS! Ingen tillgänglighetsanpassad toalett. Skötbord finns.

Medverkande: sQFetT!

 

Sexuellt våld -betydelsen av ett individuellt och strukturellt perspektiv inom traumabehandling

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 812:30-13:30 Sofielund, sal Elise Ottossen Jensen
Ett föredrag om bla traumatisk stress efter sexuellt trauma.

Medverkande: Sabina Gušić, leg psykolog och doktrand. Jobbar på TKT, Team för krigs- och tortyrskadade, i Malmö

Välfärd till salu

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 812:45-14:15, Sofielund, Rum: Emma Goldman

På senare tid har protester mot nedskärningar och privatiseringar av den offentliga sektorn blossat upp både i Malmö och i resten av Sverige. Varför är kampen för gemensam välfärd och mot privatiseringar en av de viktigaste feministiska frågorna just nu? Vilka får betala priset för utförsäljningarna och hur kan vi göra motstånd? Hur kan vi som är beroende av den offentliga sektorn, både som personal och medborgare samarbeta, hitta strategier och alternativa lösningar?

Medverkande: Gunilla Andersson (Nätverket för gemensam välfärd Malmö), Sanna Tefke (Välfärd utan vinst, Stockholm), Kajsa Viklund (sjuksköterska på kvinnokliniken i Malmö),  Förbundet Allt åt Alla. Emma Bartfai, läkarstudent, (Nätverket Rädda vården, Malmö)

 

Sagostund

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 813:30-14:30, Sofielund, Rum: Rosa Parks

SagoAnna berättar normbrytande sagor för alla stora och små! Efteråt samtalar vi om kompletterande folksagor, alternativa historier och en berättande värdegrund.

Medverkande: SagoAnna, Anna Lundquist, och Clara Bolmsjö

 

 

Hur kan vi jobba med intersektionalitet i förskolan?

Tryckeriet, Rolfsgatan 7B13:00-14:30, Tryckeriet, Rum: Bell Hooks

Yona Kimhi och Emelie Lysholm är förskollärare med drama/genus inriktning. De berättar om sitt arbete i förskolan, om de olika inriktningar på genuspedagogik som finns, erfarenheter och olika sätt att tänka kring pronomen Hen. De tar även in intersektionalitetsbegreppet i förskolans vardag, hur kan vi jobba mer intersektionellt? Är de barnböcker som fått ”genusstämpel” på sig intersektionella? Och hur kan föräldrar samverka med förskolan?

Efter föreläsningen som är ca 60 min finns möjlighet till diskussion.

Medverkande: Yona Kimhi och Emelie Lysholm

 

Jag drömmer om att slå tillbaka

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 813:30-14:30, Sofielund, Rum: Sampat Pal

Vad innebär det att våld är patriarkatets språk? Att våldet har bosatt sig i våra kroppar? Att vi har lärt oss att vi är svaga? Att våra kroppar har granskats och ifrågasatts av samhället, vetenskapen och oss själva? Anna Glas och Maja Karlsson tänker högt kring våld mot kvinnor och queers, träning, äckel och fantasier om hämnd.

Medverkande: Anna Glas och Maja Karlsson

 

Fördomar, funktion och folkvett

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 814:00-15:30, Sofielund, Rum: Angela Davis

Utopia håller en normkritisk föreläsning med utgångspunkt från funkisfrågor och tillgänglighet. Utopia är en ideell förening som håller kurser, ger föredrag och förändrar världen.

Medverkande: Iki Gonzalez Magnusson och Sara Habchi

Cirkus Saga

Karavan, Bokgatan 1814:10-15:30 Karavan, sal: Aleksandra Kollontai

Medverkande: Cirkus Saga

Intersektionalitet i socialt arbete

Garaget, Lönngatan 30

14.15-15.15 Garaget, sal: Nicki Minaj

Samtal om hedersrelaterat våld & förtryck

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 814:20-15:50, Sofielund, Rum: Elise Ottosen Jensen

Hedersrelaterat våld och förtryck är hot, våld,

isolering, och förskjutning med syfte att kontrollera en familjemedlems personliga rättigheter för att upprätthålla familjens heder. Tiotusentals tjejer och killar i Sverige har inte tillgång till de rättigheter som är självklara i

en demokratisk stat, utan deras vardag präglas av frihetsbegränsning, våld och förtryck. Hur förhindrar och förebygger vi hedersrelaterat våld och förtryck och hur skyddar vi dem som är utsatta?

Medverkande: Alán Ali från Elektra på Fryshuset som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck

 

Den globala feminismens utmaningar

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 814:40-16:10, Sofielund, Rum: Emma Goldman

Vilka är de feministiska huvudfrågorna i olika regioner idag? Vilka motgångar möter iranska feminister idag och vilka framgångar njuter latinamerikanska feminister? Finns det en global feminism och om inte: hur skapar vi en sådan?

Samtalet sker på engelska.

Medverkande: bl.a Diana Mulinari och Parvin Ardalan. Moderator: Anna Eknor från IKFF

 

 

Feministisk fittaktivism

Tryckeriet, Rolfsgatan 7B15:00-16:15, Tryckeriet, rum: Bell Hooks

Vad är det och varför behövs det?

Linda Israelsson och Johanna Karlsson från bloggen fitt for fight samtalar med Robert Jacobsson från Ligga med P3 om fittaktivism. Följ med på fittspaning och hör de sjunga klitoris lovsång.

Medverkande: Linda Israelsson och Johanna Karlsson

 

Psykradikalism

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 815:15-16:45, Sofielund, Rum: Sampat Pal

Psykradikalistisk workshop – vi kommer arbeta med frågor kring synliggörande av funktionalitet. Hur kan vi skapa en aktivism där fler kan delta?

Agera antirasistiskt och empowerment

Garaget, Lönngatan 30

15.30-16.15 Garaget, sal Nicki Minaj

Interfem driver ett projekt med syfte att stärka unga att tänka och agera antirasistiskt. Inom projektet utbildar vi utbildare som besöker gymnasieklasser med en interaktiv föreläsning om rasism och antirasism. Kom och hör på erfarenheterna av projektet och passa på att förbeställa Interfems utbildarguide.

Medverkande Pouran Djampour, Lydia Kidane, Berolin Deniz

Pröva på roller derby

Karavan, Bokgatan 1815:45-17:15, Karavan, Rum: Aleksandra Kollontai

Crime City rollers är Malmös egna roller derby-lag och kanske landets tuffaste spelare. Kom och testa på att rulla eller snacka med någon från laget. Inga förkunskaper behövs!

Medverkande: Cime City rollers

 

 

Spädbarnshybris

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 816:00-16:30, Sofielund, Rum: Angela Davis

”Kommer du ihåg ditt första andetag? Allt som sker inom dig första gången du tar ett andetag av luften utanför. Den skräck som kan förlama dig första gången luft, i mitt fall sjukhusluft, sipprar in i lungorna och sedan ut igen.”

Emelie Lysholm läser ur skrivexperimentet ”Spädbarnshybris” om ett barns upplevelser av att bli född och livet efter. I relation till allt som händer i kroppen, i relationen till vuxna. Ett vuxet språk i ett barns kropp beskriver känslan av att inte kunna göra sig förstådd genom talat språk, de vuxnas förväntningar, hur det känns att bli pussad i rumpan och omöjligheten i att försöka lära sig gå i stickade strumpor i halkigt mjukt garn.

Medverkande: Emelie lysholm

 

 

Arbetskritik ur ett feministiskt perspektiv

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 816:30-18:00, Sofielund, Rum: Emma Goldman

Arbetarrörelsen, vänstern, liberalerna och de konservativa. Alla har de en sak gemensamt – de har tillsammans skapat arbetssamhället och driver nu aktivt arbetslinjen. Panelsamtalet kommer att handla om feministisk arbetskritik och de alternativ som finns till arbetssamhället.

Medverkande: Roland Paulsen, författare av bland annat ”Arbetssamhället”, skribenterna Samira Ariadad och Cecilia Höglund, Karin Bähler Lavér medlem i den Stockholmsbaserade gruppen ”Prekariatet” och Alex Veitch medlem i gruppen ”Basinkomst”. Moderator: Liv Strömquist

 

 

DJ Workshop

Karavan, Bokgatan 18Karavan, Rum: Aleksandra Kollontai

Block 1, 16:00-17:00 Block 2, 17:30-18:30

Max 10 deltagare

I första blocket får du lära dig att DJ med skivor.
I andra blocket lär du dig att DJ via dator och dj-mixer. Du behöver inga förkunskaper för att vara med!

Medverkande: Carolina Wettergren, Annelie Ström Villaseca och Malin Näslund

 

Interfems workshop – Rekrytera Rätt!

Garaget, Lönngatan 3016.30-17.30 Garaget, sal Nicki Minaj

Interfem driver ett projekt om hur ideella organisationer kan få en icke-diskriminerande rekrytering. Kom och var med på en workshop där vi diskuterar och tränar på likabehandlande och icke-diskriminerande rekryteringsmetoder. I projektet ”Rekrytera Rätt”! kommer en handbok tas fram i vilken du senare kan ta del av ännu fler metoder. Läs mer på http://www.interfem.se

Medverkande: Interfem

Fittans fritidsgård

Garaget, Lönngatan 3016:30-18:00, Garaget, Rum: Pysselrum

Tycker du också att det är för lite fokus på fittor i konsten? Eller kanske i vardagen i stort? Kom och fittpyssla med fitt for fight! Färglägg och forma oförglömliga fittskapelser.

Medverkande: Linda Israelsson och Johanna Karlsson

 

 

Vi anklagar religionerna

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 816:45-18:15, Sofielund, Rum: Elise Ottosen Jensen

Vi anklagar världsreligionerna för att bygga på gammalt patriarkalt skrot. Går det verkligen att vara feminist och religiös efter allt som religionerna ställt till med? Kan Bibeln och Koranen verkligen vara lämplig läsning för feminister idag? Är det inte dags att en gång för alla dumpa de gamla religionerna och deras tradiga kvinnosyn och gå vidare?

Eller är det rent av så att det är den religionskritiska feminismen som borde skämmas för att ha låtit de religiösa feministiska rösterna tiga i församlingen?

Ett rafflande domstolsperformance av och med Malmös feministiska nätverk, Sarah Delshad från Muslimska feminister och Marta Gustavsson, präst i Svenska kyrkan.

Medverkande: Malmös feministiska nätverk, Sarah Delshad och Marta Gustavsson

 

Get squeered!

Dragkingworkshop med Potato Potato

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 817:00-18:30, Sofielund, Rum: Angela Davis

I projektet Squeer arbetar PotatoPotato med drag som metod i scenisk gestaltning. I den här workshopen utforskar vi maskulinitet genom bland annat fysiska teaterövningar och smink.

Som deltagare får du ta del av det grundläggande arbetet i skapandet av en dragking-karaktär.

Om Potato Potato:

Potatopotato är en kaxig scenkonstaktör i Malmö som ifrågasätter normer, strukturer och konventioner inom scenkonsten i Sverige. Med en mångfaldig kraft som arbetar gränsöverskridande, multiperspektivistiskt och genusmedvetet med att kreera, kommentera och kommunicera scenkonst och verklighet dundrar kollektivet fram med en vision om att scenkonsten ska vara tillgänglig för alla.

Medverkande: PotatoPotato

Uppstartsmöte Interfem Malmö

Garaget, Lönngatan 3017:30-18:00 Garaget, sal Nicki Minaj

Interfem startar upp i Malmö! Interfem är en antirasistisk feministisk tankesmedja och resurscenter som idag finns i Stockholm, Uppsala och Göteborg. Nu startar vi upp i Malmö! Interfems syfte är att erbjuda metoder som motverkar diskriminering och stärker utrikes födda och andra rasifierade kvinnors och transpersoners förutsättningar att flytta fram sina positioner på arbetsmarknaden och i samhället. Alla som leder och driver Interfems verksamhet är rasifierade kvinnor eller rasifierade transpersoner. Under mötet träffar du flera Interfemmare och lär känna olika delar av vår befintliga verksamhet. Varför behövs Interfem i Malmö och vad ska vi göra? Kom och var med och starta upp Interfem i Malmö!

Medverkande: Interfem

Organisering över lokala gränser, feministiskt nätverkande på nationell nivå

Garaget, Lönngatan 3018:15-19:15 Garaget, sal Nicki Minaj

Medverkande: Kristin Tran från Interfem, Sissela Nordling Blanco, Roxana Ortix, jounalist, Aida Samani från Malmös feministiska nätverk Moderator: Aina Gagliardo

Filmrum

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 8Hela dagen, Sofielund, Meryl Streep

Råfilm visar hela dagarna en blandning av långa och korta filmer i olika stilar. Kom och titta en stund eller flera timmar.

Medverkande: Råfilm

Slöjd

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 8Hela dagen, Sofielund

Kom och brodera dina bryderier eller slagord och låt dig inspireras av förmödrarnas slöjdskatter. ta med en gammal mössa och sy din egen Pussy Riot-huva.Kurbits, korsstygn och kravall. Pimpa en banderoll. Håller i trådarna gör Jenny Haraldsson, mjukslöjdande feminist och internationell kulturprojektledare.

Medverkande: Jenny Haraldsson

 

Pysselhörna

Garaget, Lönngatan 30Hela dagen, Garaget

Världens göttigaste pyssel som drömfångare, pärlplattor, gör egna-pins samt annat fabulöst och glittrigt!

Barnpyssel

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 8Hela dagen, Sofielund, Rum: Rosa Parks

Kom med barnen och skapa! Vi pysslar förutsättningslöst med trolldeg och kastanjer – pimpar med glitter och återanvända knappar. Välkomna!

Bokbord

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 8Hela dagen, Sofielund

Få information från spännande föreningar, organisationer, grupper och folk! Kom förbi!

KVÄLLEN

Dokument #3

Tryckeriet, Rolfsgatan 7B18:00-18:30 Tryckeriet, Bell Hooks

Ett lundaband bestående av en glad påg och tre lite mindre glada töser. Sjunger om allt från vardagsångest till brister i systemet och diverse relationer till människor. Gör ingen stor grej av att vara tjejer som spelar, detta är helt enkelt ett naturligt sätt att uttrycka sig. Snopprock är passé.

Medverkande: Dokument#3

Malmös Feministiska Kör

Tryckeriet, Rolfsgatan 7B19:00-19:30 Tryckeriet, Bell Hooks

En kvinno-trans-separatistisk kör, som sjunger om feminism, homofobi, kapitalism, antirasism, polyrelationer, miljön, patriarkatet och mycket mer!

Medverkande: Malmös Feminisiska Kör

Prova på queersalsa!

Karavan, Bokgatan 1819:00-21:00 Karavan, Rum: Aleksandra Kollontai

Alla dansar med alla oavsett könsidentitet, alla både för och följer! Vi kommer under workshopen att skifta mellan att dansa som förare och följare, så alla får testa på att både följa och föra. Alla oavsett tidigare erfarenhet av kubansk salsa är välkomna att delta. Danslärare Harald Stribén, http://www.foxkurs.se

Medverkande: Harald Stribén

 

 

Queerfilmquiz

Tryckeriet, Rolfsgatan 7B20:00-21:00 Tryckeriet, Bell Hooks

Följ med på en resa genom queerfilmens guldkorn i quizform. Med homoerotiken och könsvariationerna i filmen upptäckte vi oss själva, men kommer vi ihåg scenerna som förändrade våra liv? Quiz-fanatiker, filmälskare, historiker, nyfiken eller myssugen? Detta är något för dig!

Medverkande: Feministiskt initiativ

 

 

SÖNDAG 4 NOVEMBER

Humorfukost

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 8

10:30-12:00 Sofielund, Emma Goldman

Samtal om humor och feminism. Vad är det som är så roligt med patriarkatet? Hör dina favoritsatiriker diskutera möjligheter, svårigheter och erfarenheter av att arbeta med humor och aktivism.

Medverkarande: Sara Hansson, Moa Lundqvist, Liv Strömqvist mfl. Moderator: Anna Hed 

Möte om muslimsk feminism

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 811:00-13:00
Sofielund, sal Valerie Solanas

Sarah Delshad, initiativtagare till muslimska feminister på facebook bjuder in till ett samtal där muslimska feminism och framtida planer. Vi kommer lyfta fram våra feministiska förebilder i islam och lyfta coola, starka muslimska brudar. För alla med erfarenhet av att leva som kvinna.

Medverkande: Sarah Delshad

Antispeciesism och feminism – problem och möjligheter

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 812:15-13:45, Sofielund, Rum: Angela Davis

Diskussion om kopplingarna mellan feminism och antispeciesism, historiskt och idag. Samtalet berör såväl problem som möjligheter med sammanlänkningen av antispeciesistisk och feministisk aktivism och tar även upp antispeciesistiska kopplingar till vithet- och queerfrågor.

Medverkande: Lisa Gålmark, författare till ”Skönheter och odjur. En feministisk kritik av djur-människa-relationen”, Ellen Larsson, föreläsare om veganism som utsågs till årets vegoprofil 2011. Moderator: Tobias Linné, forskare och föreläsare inom kritiska djurstudier vid Lunds universitet

Stadsodlings-pepp-talk

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 812:30-14:30 Sofielund, Rum: Elise Ottosen Jensen

Är du nyfiken på stadsodling och vill veta mer om vad som händer i Malmö, välkommen till vårt pepptalk om stadsodling. Meningen är att vi vill peppa till mer odling i staden överallt hela tiden. Vi tror även att stadsodling förutom tillgång till helt närodlade grönsaker, frukter och mycket mer även kan vara ett sätt att lära känna våra grannar och närma oss varann. Vi visar därför en film om stadsodlingrörelsen i Detroit, berättar om stadsodlingar i Malmö och visar på våra möjligheter till att ta odlandet i egna händer.

Program

12.30 Intro och filmvisning ’Grown in Detroit’ om stadsodlingsrörelsen i Detroit

Paus

13.30 Stadsodlingsmalmö – korta introduktioner av olika sorters stadsodling i Malmö

14.30 Möjlighet att ta en promenad till närliggande stadsodlingar

Medverkande: Britta Nylinder, del av Mykorrhiza med mera. John Gustafsson, del av i Mykorrhiza och Concrete farming. Linnea Wettermark, från Odla i stan och Odlingsnätverket Ellinor Lindahl, miljövetare och engagerad i Slottsträdgården och Odla i stan

 

 

Kropp & Knopp i förändring

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 812:30-14:00, Sofielund, Rum: Sampat Pal

Ett samtal om transvården och synen på patienten, om sjukdomsstämplar och lite till.

Medverkande: Signe Bremer, etnolog på Uppsala Universitet och författare till avhandlingen Kroppslinjer – Kön, transsexualism och kropp i berättelser om könskorrigering.  Maria Sundin, ordförande för Transgender Europe, aktiv i förbundstyrelsen för RFSL och socionom samt Maja Karlsson från Malmös Feministiska Nätverk. Moderator: Anna Glas, RFSL Ungdom

 

 

Antimilitarism

Karavan, Bokgatan 1813:00-14:30, Karavan, Rum: Aleksandra Kollontai

Krigar vi för fred eller finns det andra lösningar?

Vad innebär antimilitarism och ickevåld och på vilket sätt är det en feministisk fråga? Vilken roll har kön i militaristiska och antimilitaristiska sammanhang?

Moderator: Annelie Schlaug, fredsforskare/doktorand Lunds Universitet och Malmö Högskola. Forskar och föreläser om ickevåldets effektivitet och antimilitaristiska rörelser, bakgrund i aktivism och ickevåldstränare.

Medverkande: Ofog, IKFF (Internationell kvinnoförbundet för Fred och Frihet), Kvinna till Kvinna

 

 

Kan Malmös feministiska rörelse föra en enad kamp?

Tryckeriet, Rolfsgatan 7B13:15-14:45, Tryckeriet, Rum: Bell Hooks

Finns det en enad gemensam feministisk kamp? Finns det behov av samarbete över ideologiska gränser? Finns det ett gemensamt mål?

Välkommen på öppet samtal om den feministiska kampen i Malmö!

Moderator: Pi Beslander

 

Öppet möte med Feministiskt Föräldraskap, Foff

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 813:00-15:00, Sofielund, Rum: Rosa Parks

Feministiskt Föräldraskap håller öppet möte under barnpysslet. Här diskuterar vi viktiga och angelägna frågor relaterade till barn- vuxen- och föräldraskap. Kom och pyssla och prata!

Medverkande: Feministiskt Föräldraskap, Foff, och Clara Bolmsjö

 

 

Lokal aktivism

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 813:40-15:10, Sofielund, Rum: Emma Goldman

Politiskt aktiva grupper i Malmö möts i ett samtal om feministiskt, antirasistiskt och antikapitalistiskt arbete. Hur kan vi samarbeta och lära av varandras framgångar och motgångar? Finns det luckor i den politiska organiseringen i Malmö idag? Hur kan grupperna samverka för att överbrygga dessa? Ett samtal om politik, aktivism, Malmö och allas vår framtid.

Skrivarworkshop med skrivarkollektivet!

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 814:00-16:00, Sofielund, Rum: Valerie Solanas

Denna workshop är en samlingsträff för personer som vill ha verktyg till att börja eller fortsätta skriva ett sammanhang. Vi ser skrivandet som en del av ett feministiskt och queert projekt för att få skriva sin egen berättelse. Vi kommer fokusera på hur vi i en grupp kan ge och ta respons som uppmuntrar och leder framåt. Vi som håller workshopen heter Lisa Cederlund och Ylvar Emanuelsson och använder oss av genrer som t.ex. noveller, politiska pamfletter och dagboksskrivande.

Queert självförsvar

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 814:20-15:50, Sofielund, Rum: Sampat Pal

Vi vill med forumteater som metod och med hjälp av D.I.Y- och D.I.T-strategier (do it yourself och do it together) skapa utrymme för att hantera en ibland dömande omvärld. Under workshopen kommer vi under tryggare förhållanden spela upp scener ur vår vardag (önskas av gruppen) och testa strategier för att stå upp mot och bemöta förtryck.

Medverkande: Todd Johansson och Maia Ray Wunjo

 

 

Tillväxt vs hållbarhet

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 814:40-16:40, Sofielund, Rum: Angela Davis

Är tillväxt = hållbarhet och hållbarhet = tillväxt?

Eller. Står dessa mot varandra?

Välkommen till vår, EkoReko<3Lunds, workshop med tema Tillväxtkritik!

Under två härliga timmar kommer vi diskutera frågan. Och. Göra just tillväxtkritik.

Vad innebär det? There´s only one way to find out! Kom!

Medverkande: EkoReko<3Lund

 

 

Kampen om Feminismen

Tryckeriet, Rolfsgatan 7B14:45-16:15, Tryckeriet, Rum: Bell Hooks

Mangla gör upp med identitetspolitik och liberala strömningar inom feminismen samt berättar varför socialism och feminism ej går att skiljas åt.

Medverkande: Mangla

 

Graffittiworkshop

Karavan, Bokgatan 1815:00-16:30Karavan, Aleksandra Kollontai

Kom och prova på graffitti med de grymmaste målarna i Malmö!

Medverkande: Alma Zachrison, Amanda Martinez och Lisa Ewald

SD-kvinnor

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 815:30-17:00 Sofielund, Emma Goldman

Kvinnor röstar i mindre utsträckning än männen på kulturrasistiska partier. Kvinnor är underrepresenterade också bland SD medlemmar. Men vad är förhållandet mellan SD och feminism? Och hur argumenterar SD-kvinnor vad gäller kön och sexualitet?

Medverkande: Diana Mulinari 

Varför är asylpolitik en feministisk fråga?

Tryckeriet, Rolfsgatan 7B15:30-17:00, Tryckeriet, Bell Hooks

Hur drabbar patriarkatet migranter? Hur jobbar en normkritiskt i en ständig krissituation? Varför jobbar inte alla feminister med att riva Europas murar? Samtal med aktivister från nätverket Aktion mot deportation.

Medverkande: Aktion mot deportation

Dotterbolaget och Tusen Serier

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 816:30-17:30 Sofielund, Sampat Pal

Malmöbaserade seriekollektiv visar serier på storbild och bjuder på dramatiserad högläsning av valda delar av sin repertoar.

Medverkande: Dotterbolaget Malmö och Tusen serier.

Hip Hop och Feminism

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 817:15-18:45 Tryckeriet, Bell Hooks

Hur kan jag som älskar hip hop förhålla mig till förtryckande strukturer inom genren?
Hur kommer ”homo-vågen” förändra synen på att bryta normer inom hip hopen? Och wad up med beefen mellan Lil’ Kim och Nicki Minaj?!

Medverkande: Sanna Berg och Kakan Hermansson Moderator: Iki Gonzalez Magnusson

Filmrum

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 8Hela dagen, Sofielund, Meryl Streep

Råfilm visar hela dagarna en blandning av långa och korta filmer i olika stilar. Kom och titta en stund eller flera timmar.

Medverkande: Råfilm

Slöjd

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 8Hela dagen, Sofielund

Kom och brodera dina bryderier eller slagord och låt dig inspireras av förmödrarnas slöjdskatter. ta med en gammal mössa och sy din egen Pussy Riot-huva.Kurbits, korsstygn och kravall. Pimpa en banderoll. Håller i trådarna gör Jenny Haraldsson, mjukslöjdande feminist och internationell kulturprojektledare.

Medverkande: Jenny Haraldsson

 

Barnpyssel

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 8Hela dagen, Sofielund, Rum: Rosa Parks

Kom med barnen och skapa! Vi pysslar förutsättningslöst med trolldeg och kastanjer – pimpar med glitter och återanvända knappar. Välkomna!

Bokbord

Sofielundsskolan, Rolfsgatan 8Hela dagen, Sofielund
Få information från spännande föreningar, organisationer, grupper och folk! Kom förbi!

Annonser

3 reaktioner till “PROGRAM: Feministiskt Forum 2012”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s