Hoppa till innehåll

Hallongrottan presenterar (trumvirvel) : Rebecca Walker!

april 16, 2013

Namnlös

Rebecca Walker gjorde sig känd för den breda publiken då hon släppte den bästsäljande självbiografiska uppväxtskildringen ”Black, white and jewish”, där hon skildrar sin uppväxt som the promised child, som en symbol för den amerikanska människorättsrörelsens framsteg. Som dotter till författaren och aktivisten Alice Walker och människorättsjuristen Mel Leventhal fann Rebecca sig i ett mellanförskap där hon är både svart, vit och judisk men aldrig tillräckligt av något.

Förutom att ha blivit omnämnd som en av sin tids mest inflytelserika opinionsbildare av the Times magazine har Rebecca skrivit och varit redaktör ett flertal böcker och är nu aktuell med antologin ”Black cool”, i vilken hon undersöker föreställningar om bilden av svarta i USA.

I ABF-huset i Malmö kommer Rebecca att hålla en av sina mycket omtyckta skrivarworkshops i non-creative writing. Vi kan lova att det blir en intensiv kurs där deltagarna får lära sig lika mycket om sig själva som om skrivande. Kursen hålls på engelska.

När: Fredag den 26:e april, kl. 10.00-16.00

Var: ABF Malmö 

Hur: Anmälan sänds till: kompis@hallongrottan.com.

Kurskostnad: 350kr. 
Anmälningsavgift: 150kr senast den 18 april på PG. 
Maila för info. Om du har låg inkomst, maila för att få lägre kursavgift, det finns en Hallonfond att söka ur.

Kolla in eventet här

Kvällen kommer fortsätta klockan 19-21 på Garaget där Rebecca kommer hålla en föreläsning om antologin ”Black cool”.  I boken ”Black cool” försöker Rebecca tillsammans med en rad skribenter utforska den outplånliga bilden av den svarta coolheten. Från den obesvärade Miles Davis i ett par khakis på ett tidigt album, till kraften i motståndet i svarta kvinnors mode, från Angela Davis till Rhianna till rytmen hos poeter som Staceyann Chin och Audre Lorde.

Black cool letar efter rötterna till uttrycket och försöker namnge de olika elementen i det fenomen som gett upphov till och blivit synonymt med ordet coolt. Kom, sjunk ner i Garagets bekväma stolar och bara njut. Kvällens samtal är GRATIS.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: