Hoppa till innehåll

Malmö Queer filmfestival – smygpremiär!

april 5, 2013

245528395_640

Den 15-17 april kommer Malmö Queer film festival att visa filmer på Inkonst, Doc Lounge och Kirsebergsteatern. ! Ni kan läsa hela programmet här

Men innan dess, på tisdag den 9 april visas den prisbelönade filmen CALL ME KUCHU som handlar om homosexualitet i Uganda och om den berömde hbtq-aktivisten David Kato. Dessutom spelar Drag n’ Disco i dj-båset, hyllade S.T.I.C.S spoken word live på scen och RFSU:s vice förbundsordförande Petter Forkstam, nyss hemkommen från Uganda, gästar oss för samtal efter filmen.

OM CALL ME KUCHU: I Uganda planerar man att införa en ny lag, en lag som innebär att homosexualitet kan straffas med döden. David Kato är 
Ugandas första öppet homosexuella man och en profil inom HBTQ-kretsarna i Uganda. Tillsammans med andra aktivister driver han en kampanj mot att stoppa det nya lagförslaget. Som öppet homosexuell i Uganda är förföljelse och förtal vardag. Genom landets medier sprids bilder på homosexuella personer där de anklagas för anknytning till terroristgruppen Al Qaida, religiösa ledare predikar och uppmanar till förföljelse av homosexuella medan myndigheterna står vid sidan av utan att motarbeta situationen. Dessa förföljelser når sin kulmen när David Kato blir mördad i sitt hem, en händelse som skakar hela HBTQ-rörelsen i Uganda. Men trots allt detta slutar aktivisterna inte kämpa och fortsätter att jobba för sina rättigheter.

TID: 19.00 Film ca 20.00

PLATS: Babel, Spångatan 38 i Malmö

ENTRÉ: 70 kr (Student/Pensionär 50 kr) eller DOC LOUNGE GULDKORT (300 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar i både Malmö och Lund.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: