Skip to content

Fyra forum under samma helg!

november 26, 2012

Den kommande helgen går knappt ens att beskriva på grund av överexaltering från nätverkets sida. Den Feministiska kultur-festivalen BeFem har bjudit in Malmös Feministiska Nätverk till Belgrad, Serbien för att prata om vår organisation och träffa feminister från Serbien, Kroatien, Slovenien, Moldavien, Kosovo och Bosnien Hercegovina!  Ni kan läsa programmet här och vi lovar att hålla er uppdaterade!

Men om ni inte kan ta er till Belgrad – misströsta icke! Samtidigt kommer nämligen Socialistiskt Forum i Stockholm att hållas, liksom Feministiskt Antirasistiskt Forum i Göteborg och klasskampskonferensen Vår makt i Malmö!

Socialistiskt Forum

Lördagen den 1 december är det dags för 2012 års Socialistiskt forum!
För elfte året i rad fylls ABF-huset med människor, idéer, kamp och rörelse. Det blir radikalt, visionärt, utopiskt, lokalt, globalt, pragmatiskt och kompromisslöst i en enda härlig röra.

Under en hel dag får du möjlighet att följa en mängd olika seminarier, debatter, föreläsningar, workshops och kulturarrangemang som alla berör vänstern och arbetarrörelsens framtid och samtid.

Välkommen till Sveriges största forum för vänsterdebatt!

Datum: lördag 1 december
Tid: 10-18
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Läs mer här! 

Antirasistiskt Feministiskt Forum

Vilka problem möter vi kvinnor och transpersoner med utländsk bakgrund i samhället – och vad kan vi göra åt dem? Hur kan vi försvara oss mot rasismen och sexismen som drabbas oss själva och våra närstående? Vad ska vi göra åt fattigdomen som breder ut sig i Sverige? Hur kan vi jobba för global rättvisa och solidaritet? Vi vill bjuda in till ett feministiskt forum där vi tillsammans diskuterar hur vi kan frigöra oss från alla former av förtryck. Alla förslag och erfarenheter är välkomna! Vi vill skapa ett forum där deltagarna är i fokus. 

Datum: 1- december 2012
Tid: 10-16 båda dagarna.
Plats: Folkhögskolan i Angered, Hammarkulletorget, Göteborg.

Läs mer här! 

Vår kamp 

I årets Vår makt binder vi samman lågintensiv arbetsplatskamp med explosiv massorganisering. Vi pendlar mellan det lokala och internationella genom att sätta fokus på rörelserna i krisens Grekland, studenternas organisering i Québec och boendekamp i södraSverige. Vi hör om hur livsvillkoren för dagens ungdomar tenderar att bli sinnebilden för en ny arbetarklass och vi lär oss hur vi undkommer den in- och utdefiniering som staten använder sig av för att kväva uppror i sin linda.

Datum: 1-2 december 2012
Tid: 11-17
Plats: Kvarnby Röda huset, Industrigatan 4 (i närheten av Värnhem)

Läs mer här! 

Känner ni vad vi känner? REVOLUTIONEN ÄR NÄRA!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: