Skip to content

Söndagens Filmprogram:

november 10, 2011

Söndag 14.00-15.00

Sockerbron

Maria Jansson, Sverige 2011, 1 min

Språk: –

En kaffefråga och en sockerbro är ibland det enda som behövs för att få en trevlig sällskapsstund med byggarglädje samt göra en ledsen skurhink glad.

The Queentettes

Anna Jadéus, 9 min

Språk: engelsk

the queentettes (2011) är en mokumentär som handlar om Paddy och Aggy-två kvinnor som dragar som kvinnor. hur är det att bli tilldelad en roll, lära sig den rollen och spela den bra, men ändå inte vara nöjd?

Den Svarta Sjön

Kolbeinn Karlsson, Sverige 2011, 15 min

Språk: –

Vid en stilla förhistorisk sjö omgiven av läckra frukter och förhistoriska fiskar, bor den lilla människoapan. Sjön ser stilla ut, men lugnet kommer inte att vara långvarigt.

Födelsedag

Jenifer Malmqvist, Sverige/Polen 2010, 18 min,

språk: svenska med engelsk text

Sara förbereder en födelsedagspresent åt sin fru Katarina med hjälp av sin dotter Johanna och sin vän Fredrik. Men denna försommardag har även Katarina en överraskning åt Sara – vilket Sara måste hantera samtidigt som hon tar hand om födelsedagsgästerna. Hennes glädje blandas med känslan av ensamhet och frustration. Men med hjälp av dottern Johanna lyckas hon finna sina riktiga känslor.

Söndag 15.00-16.15

My Body My Territory

ACT Women / Aleksandra Nestorov, Serbien 2010, 13 min

Språk: serbiska med engelsk text

Detta är den tredje dokumentären om ”16 dagar av aktivism mot våld mot kvinnor” som i flera år har arrangerats av den serbiska feministiska gatuteater gruppen ACT Women. Performancen My Body My Territory, som visas på offentliga platser runtom i Serbien, tematiserar sexuellt våld mot kvinnor, från våldtäkten till det ögonblick kvinnan vågar prata om det som skett och polisanmäla förövaren.

Family Living

Kate Huh, USA 2009, 4 min

Språk: engelska

Ett filmiskt självporträtt, ett videocollage av stillbilder från filmskaparens olika familjer.

Ultimate Sub Ultimate Dom

Dayna McLeod, Kanada 2009, 3 min

Språk: engelska

En fantasi om Julie Andrews i en s/m-relation med sig själv. En parodi på homofoba teorier om homosexualitet som narcissism!

The Diary of a Brazilian Girl

Simone Mottier, Franska Guyana 2009, 5 min

Språk: engelsk text

En ung brasiliansk flicka skickas från sin hemby till en familj i staden Cayenne där hon ska lära sig att bli en riktig kvinna.

Séverine

Lorena Salomé, Kanada 2011, 2 min

Språk: franska med engelsk text

En kvinna är fången mellan två olika plan av verkligheten. Ett videcollage gjort av bild- och ljudsekvenser från filmen Belle de Jour av Luis Buñuel.

Butch Tits

Jen Crothers, Kanada 2010, 4 min

Språk: engelska

Butchiga kvinnor pratar om sin identitet, om maskulinitet om relationen till sina bröst och om kroppen de är stolta över och brottas med.

Every Ho I Know Says So

Lusty Day, 9 min

Språk: engelska med tysk text

Filmen kom till som är en reaktion mot bristen på information om hur en person kan vara en bra dejt eller partner till en sex worker. I filmen ger flera olika sex workers råd till sina partners och andra nära människor om hur de kan övervinna det internaliserade stigmat som annars kan skapa problem i intima kärleksrelationer och istället vara stödjande.

My Life in 5 Minutes

Allyson Mitchell, Kanada 2000, 6 min

Språk: engelska

Denna autobiografiska film berättar en livshistoria genom tragikomisk sång (lyssna på texten!), genom teckningar och animerade familjebilder. Med mycket humor och självironi färdas vi genom roliga och smärtsamma minnen.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: