Skip to content

SLUTWALL

juli 19, 2011

MFN på Din Gata

Tidig morgon idag tisdag 19 juli kl.08.00 kommer Aina och Anneli prata om slampor och vår kommande slutwalk på Din Gata 100,6 – om vad det är för något och varför det behövs en slutwalk i Malmö. Klicka in dig på länken till höger för att lyssna på programmet i sändningsarkivet!

& på Malmöfestivalen

Jadå, datum är spikat och den 26 augusti smäller det som en högtidlig fyrverkeriavslutning på Malmös stadsfestival. Slutwalken finns att läsa om i festivalprogrammet som du hittar bland länkarna och mer om vår närvaro under festivalen är att vänta!

Slutwall

Vad är slampighet vem är egentligen en slampa? Alla kan bli anklagade och skulden hamnar på fel ställe om kvinnor ska ta ansvar för att inte bli våldtagna. Är det rimligt behöva tänka på om kjolen var för kort, om huvudduken satt ordentligt på plats eller om det går bra att dricka en öl utan att bli rättslös? Det är en dum retorisk fråga som inte borde behöva ställas och som de flesta nog kan svara ett självklart nej till och ändå måste vi fortsätta ställa den eftersom verkligheten ser ut som den gör. Trots att det är emot reglementet inom rättssystemet ställs det än frågor till utsatta av sexuellt våld t.ex om vad de haft på sig, hur de betett sig, om de druckit eller om det skickades signaler genom att sova i samma säng som sin partner. Dessutom sprider det myter om att överfallsvåldtäckter skulle vara ens i närheten lika vanligt förekommande som sexuellt våld utfört av någon bekant eller närstående inom hemmets väggar.

Varför tycker du att Malmö behöver det här seminariet/demonstrationen/uppropet/kampanjen? Det här är ett event för alla och vi vill höra vad ni alla där ute har att säga! Hjälp oss att göra ett kollage med berättelser, historier, visa ord, teckningar eller något annat som en vill lägga på väggen – eller the slutwall som en kan säga på engelska så låter det lite fräckare. Lämna ditt bidrag som kommentar här nedan!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: